Hertenweg 12 - 8317 PN - Kraggenburg - 0527252550 - 0618224181 - alleen op afspraak - KvK 39078926


Introductie

5 Principes

Privacy

Praktijkruimte


Methoden

Aromatherapie

Dorn Breuss

Triggerpoint

Lymfe drainage


Voeding

Gewichts problematiek

Epigenetica

Verkoop producten


Lomi behandeling

LomiLomi Temple style

Lomi Aunty maile style

Lua Lomi Jimmy Quitan


Pijnbestrijding

InterX neurostimulatie


Niet vergoed

Zwangerschapsmassage


Overig

Tarieven

Curriculum Vitea

Email

Kaartje

LinksLUA LOMI
Lua Lomi is een Hawaiiaanse massagevorm die verbonden is aan de Hawaiiaanse Vechttechnieken (Lua). Het waren de Lua Lomi practitioners die de strijders, na kleinere of grotere kwetsuren steeds zodanig behandelden dat ze de volgende weer verder konden met de strijd. Hier rechts een Hawaiiaanse petroglief (traditionele rotstekening) van Lua vechters. Elke traditionele heler ontwikkelde zijn eigen massagestijl volgens de familiaire traditie en overlevering. Het mag gezien worden als een holistische therapie vorm.

Lua lomi is een stevige vorm van massage bedoeld om bijvoorbeeld schouders terug in de kom te brengen, verzuurde spieren te versoepelen, knieŽn recht te zetten. Het heeft daarmee kenmerken van wat bijvoorbeeld een chiropracter doet. Ook brengt Lua Lomi verlichting bij strakke spieren, een stijve nek en andere klachten die het gevolg kunnen zijn van fysieke of mentale overbelasting.

Kumu Jimmy Quitan (1942) uit Kihei (Maui) leerde het vak van Aunty Mary Gibson die het op haar beurt weer van haar grootvader leerde. Jimmy laat zich in zijn werk leiden : "I connect to spirit and that spirit tells me what to do."

Ik was in 2011 op Hawaii waar ik Jimmy Quitan voor het eerst ontmoette. Daar heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met zijn manier van masseren. Jimmy kwam in 2012 en 2014 naar Nederland om verdiepingsopleidingen te verzorgen (die ik ook heb gevolgd). In 2013 en 2015 was ik op Hawaii voor verdere verdieping van zijn behandelmethode.

Hij is dan wel een traditionele Kumu die via mond op mond overlevering zijn kennis door geeft maar hij heeft wel een Facebook account.