Hertenweg 12 - 8317 PN - Kraggenburg - 0527252550 - 0618224181 - alleen op afspraak - KvK 39078926


Introductie

5 Principes

Privacy

Praktijkruimte


Methoden

Aromatherapie

Dorn Breuss

Triggerpoint

Lymfe drainage


Voeding

Gewichts problematiek

Epigenetica

Verkoop producten


Lomi behandeling

LomiLomi Temple style

Lomi Aunty maile style

Lua Lomi Jimmy Quitan


Pijnbestrijding

InterX neurostimulatie


Niet vergoed

Zwangerschapsmassage


Overig

Tarieven

Curriculum Vitea

Email

Kaartje

LinksGewichtsproblematiek
Voor sommige mensen is afvallen niet zo eenvoudig. Overgewicht/Obesitas is een gezondheidsrisico. Het is één van de meest voorkomende risicofactoren voor de ontwikkeling van hart-vaatziekten en kanker.

Een aantal lichaamsprocessen kunnen verstoord zijn. En dan wil je misschien wel afvallen, maar dan kán je niet. En soms is de zaak zó erg verstoord, dan kun je het al niet eens meer willen.

Een van de zaken die aardig in de war kunnen zijn is het gevoel van verzadiging. Dit proces wordt gereguleerd door de darm-hersen-darm as en het centrale zenuwstelsel speelt een rol in deze.

Een ander aspect is de stofwisseling. Als de zaak nog in 'de goedkope stand' staat dan heb je bijna geen energie nodig. En als je er dan wel brandstof blijft instoppen dan kan die maar één kant op en dat is de breedte in.

En wat als je emoties je eetgedrag beďnvloeden? Ga je dan wat aan je eetgedrag doen of kun je beter met je emoties aan de slag?

En hoe zit het met je vetverbranding? Kun je dat überhaupt wel? Of doe je er ondanks al je goede bedoelingen en diëten alleen maar alles aan om dit (per ongeluk) onmogelijk te maken?

En hoe zit het met het gedrag van je vetcellen? Passen ze zich aan en laten ze vet los of houden ze alles voor zichzelf? Ja, dan zit het er wel aan, maar dan komt het er nooit meer vanaf.

We nemen de verschillende haken en ogen onder de loep en kijken wat er nodig is om het een en ander te verbeteren. Lichamelijk maar ook geestelijk-emotioneel.

Epi-genetica is de basis voor de inzichten waarmee ik in de praktijk werk. Genetica heeft alles te maken met de genen. Epi-genetica heeft alles te maken met ‘boven de genen’ staande factoren. In feite zijn dit alle factoren in de ruime omgeving van de genen die in staat zijn genetische processen te beďnvloeden. Factoren als voeding, beweging of emoties brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid maar ook aan het ontstaan van ziekte.