Ontspanningsmassage

Bij een ontspanningsmassage is de massage erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop in de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfe vocht waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Een ontspanningsmassage kan daarom, zowel geestelijk als lichamelijk, preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Ontspanning

Doordat het lichaam zich ontspant kunnen allerlei gevolgen van stress (zoals spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek of rug, slaapproblemen) worden verzacht. Met een ontspannen lichaam komt men geestelijk makkelijker tot rust, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Hoe gaat een ontspanningsmassage in zijn werk?
De behandeling begint met een kopje kruidenthee en een voetbad met etherische oliën. Het hele lichaam kan worden gemasseerd van voeten tot en met hoofd gebruikmakend van etherische oliën en diverse massage technieken afgestemd op uw persoon. Verder zal ik vaak voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten en hier extra aandacht aan besteden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met jouw specifieke wensen.

Je kunt kiezen voor een complete lichaamsmassage van ongeveer 75 minuten of voor een kortere deelmassage (bijv. rug/schouders of benen/voeten/schouders) die ongeveer een half uur duurt.

Deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.