Voedingsadvies

Laat voeding uw medicijn in plaats van medicijnen uw voeding

evolutie

Zo’n 160.000 jaar geleden bestond het eten van de mensen uit vlees, vis, noten, groenten en fruit. Pakjes kenden ze niet, kant en klaarmaaltijden natuurlijk al helemaal niet. Ze hadden veel beweging omdat ze op jacht moesten of trokken er op uit om eten te verzamelen. Jager verzamelaars kenden ook tijden van schaarste.

Tegenwoordig ziet het leven van de mensen er heel anders uit. Als het weer een beetje tegen zit rijden we met de auto naar de supermarkt om daar ons karretje vol te laden. Pakjes, kant-en-klaar maaltijden, blikjes, snacks. Het ligt er voor het grijpen.
Hoewel onze genen in duizenden jaren nauwelijks veranderd zijn, is ons voedsel wel erg veranderd. We zijn veel meer graan en zuivelproducten gaan eten. Aan ons voedsel zijn geur-, kleur- en smaakstoffen en houdbaarheid verlengers toegevoegd. Daarbij zijn we ook fors minder gaan bewegen. paleo

Concreet: wat eet je bij een Paleo-dieet?
Paleo eten houdt in dat we ongeveer zo gaan eten zoals onze voorouders dat deden. Het gaat er om zo natuurlijk mogelijk voedsel te eten. Niet de bewerkte kant-en-klare zooi die ons wordt aangeboden. Bij de Paleo methode eten we (biologische) vis, vlees, eieren, verse groenten en fruit, noten en zaden.

Door ons eetpatroon aan te passen, leefstijl te veranderen, en waar nodig met inzet van voedingssupplementen, kunnen we een positieve bijdrage aan onze gezondheid leveren. Samen met jou kijk ik waar en wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Als orthomoleculaire voedingscoach kijk ik naar “gezonde” voeding en wat zijn voor jou de juiste voedingstoffen en de juiste hoeveelheden om gebruik te kunnen maken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Variatie is het toverwoord.

Kortom: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Laten gezonde voeding, beweging en ontspanning het juiste en natuurlijke medicijn zijn. De beste arts staat tenslotte in de keuken.