Vijf natuurgerichte principes

Energie:

Energie in beweging brengen, het is de basis van leven.
Als een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en lichamelijke klachten ontstaan. Alle aanraking die ik aan het lichaam doe is energie, door de massage therapievormen zoals het Hawaiiaans lichaamswerk wat ik mijn cliënten aanbied vind healing plaats en gaat de energie weer stromen in het lichaam.

 

Drainage:

Wij vervuilen ons lichaam en geest regelmatig met gifstoffen, bijvoorbeeld door verkeerd voedsel of te veel stress. Deze gifstoffen kunnen een negatieve invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam. Hierdoor vertraagt het genezingsproces. Het is daarom belangrijk dat lichamelijke en geestelijke gifstoffen worden afgevoerd.  Door manuele lymfedrainage en andere massagevormen die ik toepas kunnen deze afvalstoffen afgevoerd worden.

 

Prikkeloverdracht:

Het zenuwstelsel wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd.  Door overdracht van impulsen (prikkels) communiceren de hersenen met de rest van het lichaam. Zonder goede geleiding van die impulsen kunnen functies in het menselijk lichaam stagneren. Door de juiste massage technieken toe te passen (Triggerpoint therapie, Dorn therapie, Breuss en Lomilomi massage) die zorgen voor deze prikkeloverdracht kan ik de blokkades in het lichaam opheffen.

 

Voeding:

Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En -niet onbelangrijk- ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Ik geef voedingsadviezen en begeleid cliënten naar een gezonde leefstijl.

 

Levenskunst:

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Via de limbische anamnese kan ik hier op inspelen om zo te achterhalen waardoor iemand niet lekker in zijn vel zit en ten volle kan genieten van het leven.